Картички за Свети Валентин

Св. Валентин не е от най-българските традиционни празници, но пък е добър повод да направим картички за хората, които обичаме…или пък децата да бъдат въвлечени в проект по дадена тема.Ние започнахме от рано. Първо подготвихме хартията – върху картон от използвани блокчета за рисуване. Картона беше оцветен с акрилни бои – синьо, червено и лилаво, всеки според вижданията си, с изискване да няма бели петна.
После разрязах картоните на правоъгълници, така че всеки сам по себе си се получи с уникален десен. Предоставих на всеки избор на десен.
Картичките украсихме с отпечатъци във форма на сърце (чрез руло от тоалетна хартия), от готовите (изрязани от мен) сърца направихме колажи и накрая украсихме с блестящо лепило.

След уикенда, когато изсъхна лепилото, украсихме контурите със специална ножица и всеки залепи картичките си върху изрязана от мен подложка от розов картон. На гърба на картичката написахме “посланията” си.

И накрая картичките бяха готови за подаряване.

Проектът беше сравнително дълъг – 3 сесии, което помага на децата да имат търпение и да следват някаква последователност на действията. Освен това, разбира се, децата създадоха изкуство и упражниха фината моторика.