Обобщение от седмицата

Измина една седмица от започването на заниманията в Цветна градина Монтесори. Тъй като останах с впечатление, че всички желаещи да посещават биха предпочели някой друг да е започнал преди тях, реших да започваме, а другите ще се включат когато решат. За Б. така или иначе вече е време да започне по-редовно с Монтесори занимания, а и напоследък (след 2.5г.) се забелязва голяма промяна в поведението му. Повече внимание към детайлите, отделя повече време за една работа и дори, след като вече 2 месеца идва с мен почти всеки ден,  се ориентира в материалите, сам избира и не се отказва от избраното скоро. Има още много път да извърви, но напредъкът ме радва. 
Тази седмица се занимавахме с изкуство:
Първо изпробвахме рисуване върху опаковъчен найлон с балончета и отпечатване върху лист хартия. Добре се получи, но не събуди голям ентусиазъм. Изпробвахме и рисуване с темперни бои. При пастелите, в момента, по-интересно от самото рисуване е да се натисне пастелът, така че да се покаже от другия край на хартиения етикет…нищо, важно е да има изследователска тръпка.

Практически живот:

Опитах да следвам интереса към “забождане” на разни неща и скалъпих заниманието на първите снимки – стиропор и клечки за зъби. Всъщност не е лошо като идея, само материала в/у който се забожда трябва да е по-устойчив. Стиропорът се раздроби доста бързо.
От другите дейности, с които се занимавахме през седмицата, по-интересните (и попаднали в кадър) са – миене на тиква, счукване на черупки от яйца, рязане с ножица, трансфер и други забавления според настроението.
Съобразно възрастта на посетителите, това беше в кръга на възможностите им :). Надявам се през новата седмица да стане по-разнообразно и шарено.