Халоуин 2012

 

Хелоуин не е български празник, но пък е забавно. 🙂
Още от миналата седмица украсихме стените със силуети на вещици, мишки, тикви и други тематични изображения и подготвихме няколко занимания, свързани с празника.

Паяците от миналата година се оказаха много успешни и решихме да ги повторим, като доразвихме идеята – направихме им и паяжини и нишки, от които да висят. Паяжините направихме с техниката пастел устойчив на водни бои, а докато чакахме да изсъхнат паяжините, паяците се позабавляваха.

 
 
Друг проект, подпомагащ груповия дух, беше плакат на тиква. Всеки имаше възможност да участва, да допълва и да се чувства съмишленик. Накрая закачихме тиквата на стената.
 
 
 
 

 

Много интересно се получиха прилепите. Използвахме стар картон от използвани блокове за рисуване. Нарисувахме силуета с шаблон и който може си го изряза сам. Последва боядисване с четка от двете страни. Идеята за жълтите очи  и провисването на конец надолу с главата ми дойде в процеса на работа, но се получи идеално, защото се оказа че като ги дърпаш или въртиш във въздуха като хвърчило, те всъщност летят 🙂Имахме и други проекти и тематични допълнения в класната стая.

Ето сполучливия проект на призрачна къща, който съм взаимствала от друг сайт.

За капак на купона ни направиха маски и изработихме тиквен фенер! А през целия ден имаше и учителка-вещица 🙂

 
 

.