Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Китайска Нова година

February 10

2024 е година на Дървения дракон, започваща от 10 февруари 2024 г. (китайска Нова година) и завършваща на 28 януари 2025 г.

Най-щастливите китайски зодии през 2024 г. ще бъдат Маймуните, Петлите и Прасетата. След това, с не толкова много късмет, идват Волове, Зайци, Кози и Кучета.

Драконът символизира сила, благородство, чест, късмет и успех в традиционната китайска култура. Драконът е свръхестествено същество без паралел по талант и съвършенство.

Личността на Дракона: Уверен, интелигентен…

Сред животните от китайския зодиак Драконът е единственото въображаемо животно. Китайският дракон е най-жизненият и могъщ звяр в китайския зодиак, въпреки че Драконите имат скандална репутация като притежаващи остър език, пише Vesti.bg.

В древни времена хората са смятали, че Драконите са най-подходящи да бъдат лидери на света с техните характерни черти на господство и амбиция. Надарени с вродена смелост, упоритост и интелигентност, Драконите са ентусиазирани и уверени. Те не се страхуват от предизвикателствата и са готови да поемат рискове.

Въпреки това Драконите понякога се смятат за агресивни, а ядосаните Дракони не са отворени за критика. Не се смятат за дразнещи и арогантни. Вместо да следват традицията, те се стремят към гладко бъдеще.

Details

Date:
February 10