Home Учебна стая

Учебната стая при Метода Монтесори, се нарича още "подготвена среда", тъй като е специално подредена и подготвеназа да посрещне нуждите на децата по време на тяхното развитие. Материалите в нея са умишлено подбрани, така че да учат детето на определено умение и да позволяват контрол на грешките от самите деца. Това означава, че по време на работа с даден материал, детето може само да забележи или да провери дали е извършило упражнението правилно. Така децата изпитват гордост от своята работа и не се нуждаят непрестанно от одобрението на учителя.

Материалите в учебната стая са подредени в различни секции. Всичко в учебната стая е проектираноза да бъде изследвано от децата!

 

Децата не са разделени по възрастови групи. Всички възрасти работят в една стая и по този начин се способства за развитие на сътрудничеството, подпомагане на другите и учене от приятелите. По-малките деца наблюдават работата на големите и бързат да разберат, как и какво правят техните съученици.

Повечето уроци са индивидуални. Това осигурява пълното внимание на учителя към дететокогато му показва нов материал. След урока, учителят внимателно наблюдава до колко детето е разбрало и усвоило материала.


 
Цветна градина Монтесори, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting